poniedziałek, 2 marca 2020

Sałatka mocno pomidorowa z ogórkiem i jeżynami oraz paseczkami koziego sera

Składniki(przepis na 4 porcje)

3x po 300 g różnego koloru pomidorów (czerwone, pomarańczowe i żółte)
1 ogórek sałatkowy
300 g jeżyn
½ pęczka szczypiorku
200 g sera koziego
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyć pomidory, osuszyć, usunąć i pokroić w ćwiartki lub ósemki. Umyć ogórka, osuszyć i pokroić wraz ze skórką na plasterki. Wymieszać pomidory z ogórkiem i ułożyć na talerzu. Posypać oczyszczonymi jeżynami, posiekanym szczypiorkiem i serem pociętym w paseczki. Polać oliwą z oliwek i doprawić odrobiną soli i świeżego pieprzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz